Rožės, tiramisu ir daug kremo.

Kažkaip nejaukiai jaučiuosi…Iškepiau tortą pagal dar nebandytą receptą, sukūriau jam naują dar nebandytą įvaizdį, bet pati jo net neparagavau…Šitą tortą buvau pažadėjusi dar prieš kelionę į Ameriką, o kadangi pažadų nepamirštu ir juos tęsiu, grįžusi puoliau vartyti savo užrašus ir knygas, ieškodama kokio naujo skanumyno. Amerikoje tortų nekepiau, nes neturėjau galimybių. Orkaitė buvo maža ir nelabai pritaikyta, tortų formų neturėjau. Kelis kartus dariau šaldytus tortus. Mūsų paprasčiausias tradicinis mascarponės ir kondensuoto pieno tortas buvo labai populiarus ir visų mėgiamas. Taip pat amerikiečiai susižavėjo mūsų “Tinginiu”. Tiesa sakant, konditerija Amerikoje klaiki. Parduotuvinių tortų aš net neturėjau minčių pirkti, nes jie atrodo nepatraukliai ir dirbtinai. Ragavau kelis naminės gamybos tortus, bet ir jie manęs nesužavėjo. Tą patį galiu pasakyti ir apie keksiukus, pyragaičius, sausainius, bandeles.  Jie visi beprotiškai saldūs ir nenatūralūs. Vienintelis mano atrastas priimtinas desertas prie arbatos buvo tokie maži sluoksniuoti sausainukai-bandelės su sūrio ir braškių įdaru. Su dukryte nusipirkdavom jų dežutę ir per vakarą ištuštindavom.

Taigi, noriu pasakyti, kad pasiilgau tų visų “tortinių reikalų” ir mūsų skonių, tad su malonumu ėmiausi mano pažadėto torto meistravimo. Receptas ir vėl iš  Beatos Nicholson Kepinių knygos.  Amerikoje visų receptų ieškodavau internete, tad dabar negaliu atsiplėšti nuo savo nuostabių kulinarinių knygų ir asmeninių užrašų. Šį kartą dariau Tiramisu tortą. Turiu pasakyti, kad jis nėra iš tų paprastųjų greitai sutepamų, na, bet viskas atskirai lyg ir pavyko, biskvitai pakilo, kremai turėjo labai gerą skonį, belieka tik tikėtis, kad ir visuma buvo skaniai valgoma. Žodžiu, pasimokiau, daugiau nedarysiu naujų tortų, jeigu pačiai neteks jų ragaut…

Roziu tortas 2

Šis puošimo būdas dabar yra labai populiarus Amerikoje. Prabangiausi konditerijos cechai taip puošia tortus vestuvėms ar kitoms “rimtoms šventėms”, o iš tiesų nieko čia labai mandro nėra, tereikia turėti žvaigždutės formos antgaliuką ir daaaaaug kremo. Man susinaudojo beveik 3 porcijos, tad kremą teko daryti net 3 kartus.  Aš naudojau sviestinį kremą, bet manau puikiausiai tiktų ir bezė, ganašas ar bet koks kitas kremas, kuris išlaiko formą.

Įdedu nuorodą, kur galima rasti sviestinio kremo receptą ir taip pat pažiūrėti video, kaip tokio tipo tortas yra padaromas  Rožių tortas. Skanaus žiūrėjimo!

Su meile,

Elena

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s