Braškinis įkvėpimas

Pagaliau atsirado proga išbandyti Aguonėlės “Varškės tortuką su plikytais sausainėliais“, tik šiek tiek pakeičiau jo išvaizdą. Vietoj šokoladinio glajaus, ant tortuko nerūpestingai sugulė šio vasaros periodo pilnavertės karalienės – braškės.

tortas

Aš dievinu braškes. Kai prasideda jų sezonas, stengiuosi atsivalgyti, kad visiems metams užtektų. Mūsų lietuviškos braškės man yra skaniausios. Amerikoje, Kalifornijoje, braškių sezonas prasidėjo jau kovo mėnesį. Braškių kaina nebuvo didelė,tad jų dažnokai nusipirkdavom, tačiau jų skonis buvo negeresnis, negu mūsų importuojamų ispaniškų, atrodo, jos net nekvepėjo. O štai mūsų braškės yra pačios geriausios – kvapnios, saldžios, didelės ir mažos, šviesios ir tamsios, su žeme, tikroviškos.

Kai ilsėjomis Palangoje, vyro teta, grįžusi iš turgaus, pavaišino mus jos parneštomis braškėmis. Nemeluosiu pasakiusi, kad tokio skonio braškių gyvenime nesu ragavusi, jos tiesiog tirpo burnoje. Kitą dieną ir mes nuskubėjome pas tą pačią ūkininkę. Jos uogos smulkios, neryškios ir pailgos, sakyčiau, nieko įspūdingo, bet skonis pasakiškas. Norėčiau ir aš Vilniuje turėti tokią ūkininkę, pas kurią visada lėkčiau su krepšeliu ir žinočiau, kad neteks nusivilti… Sunku, atėjus į turgų, teisingai išsirinkti, visi pardavėjai tvirtina, kad jų braškės geriausios, ką tik nuskintos, su meile augintos ir pan. Pasidalinkite, jeigu kas nors pažįsta kokį nuostabaus skonio braškių augintoją, galėsiu ir aš tapti jo nuolatine kliente.

Gaila, kad braškių sezonas toks trumpas. Savaitėlė kita ir jau mažėja jų turguose, kaina išauga. Tad valgykime braškes, kol jų dar yra, o kad butų įdomiau, atnešu Jums kelias idėjas, kaip tas braškes originaliau sunaudoti. Skanaus!

braskes

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s